پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) آغاز طرح تشدید نظارت بر بازار میوه و تره بار از فردا (۴ بهمن ۱۴۰۳) | با گرانفروشان برخورد قانونی می‌شود بیستمین نمایشگاه تخصصی کشاورزی در مشهد افتتاح شد | نوآوری و فناوری در خدمت کشاورزی+ویدئو منطقه ویژه اقتصادی معدنی مشترک با افغانستان در سنگان خواف ایجاد می‌شود زمان عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ اعلام شد سمند LX در مشهد ۳۰۰ میلیون تومان | قیمت خودرو‌های داخلی (چهارشنبه، ۳ بهمن ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های خارجی در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | این خودرو‌ها را با کمتر از یک میلیارد تومان بخرید سهام عدالت متوفیان مشمول کدام سهامداران می‌شود؟ برای مبالغ بیش از ۲ برابر الگوی مصرف، قبض برق میلیونی صادر می‌شود طرح فروش و پیش ثبت نام فیدلیتی الیت بهمن موتور از امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) + جدول ویدئو | روایت رهبر انقلاب از گلایه‌های یک تولیدکننده در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت | «من شرمنده شدم!» مالیات خودرو و موتورسیکلت اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) + بخشنامه جدید سازمان امور مالیاتی آخرین قیمت دلار توافقی امروز (چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳) چند؟ دلار حواله کاهشی شد جهش ۵۳ هزار واحدی شاخص کل | گزارش وضعیت بازار سهام (۳ بهمن ۱۴۰۳) زمان خرید عرضه اولیه «شمس» مشخص شد | چقدر نقدینگی مورد نیاز است؟ رشد ۱.۵ میلیونی قیمت سکه در مشهد (۳ بهمن ۱۴۰۳) رئیس شورای شهر مشهد در صحن علنی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت کامل پیمانکار و شهرداری برای اتمام فاز یک خط ۳ مترو+ویدئو واردات خودرو کارکرده با مدل ۲۰۲۰ و قبل از آن ممنوع اعلام شد طلا رکورد شکست | طلا وارد کانال ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) قطع برق امسال هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال به شیلات خراسان رضوی خسارت زد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۳ بهمن ۱۴۰۳) | قیمت بعدی بیت‌کوین چند است؟ رشد ۲۷ درصدی ترانزیت جاده‌ای در ۱۰ماهه ابتدایی ۱۴۰۳ ثبت سفارش واردات خودرو‌های نو و کارکرده توسط اشخاص آغاز شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) وزیر اقتصاد ۴ نمونه از خصوصی‌سازی‌های موفق را معرفی کرد نرخ تورم دی ماه ۳۲ درصد شد ارزش سهام عدالت ۴۹۰ هزار و ۵۳۲ تومانی چقدر شد؟ (۳ بهمن ۱۴۰۳) بیشترین حقوق ماهانه در ایران را کدام افراد دریافت می‌کنند؟ جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات در مشهد اعلام شد (۳ بهمن ۱۴۰۳) | سیب‌زمینی کیلویی ۲۵ هزار تومان عرضه بنزین سوپر در تهران و کرج (۳ بهمن ۱۴۰۳) + مسیریابی
سرخط خبرها

وضعیت نامطلوب سد دوستی | شناسایی ۱۰هزار فقره انشعاب غیرمجاز در مشهد

  • کد خبر: ۱۱۴۳۵۵
  • ۰۵ تير ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۱
وضعیت نامطلوب سد دوستی | شناسایی ۱۰هزار فقره انشعاب غیرمجاز در مشهد
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: سد دوستی امسال وضعیت خوبی ندارد. از ۱۲۵۰میلیون مترمکعب ظرفیت در سد دوستی اکنون ۲۹۶میلیون مترمکعب آب وجود دارد که این وضع مطلوبی نیست.

گروه اقتصاد | شهرآرانیوز؛ علیرضا طاهری امروز ۵تیرماه در نشست خبری مدیران عامل صنعت آب استان که به‌مناسبت هفته صرفه‌جویی در مصرف آب در شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: مشهد به‌دلیل وجود حرم مطهر رضوی همیشه مورد توجه زائران و مجاوران بوده است. مشهد چهار میلیون جمعیت ثابت و بیست تا سی میلیون جمعیت متغیر از زائران دارد. این موضوع می‌طلبد تا تأمین آب شرب آن از منابع متنوع صورت گیرد. ما این تنوع را در تأمین آب شرب مشهد فراهم کرده‌ایم.

وی افزود: اکنون چهار سد مهم استان یعنی سد دوستی، طرق، کارده و ارداک و همچنین بیش از ۴۵۷ حلقه چاه آب زیرزمینی، دو قنات و یک چشمه به تأمین آب مشهد کمک می‌کنند. مصرف آب مشهد بیش از ۲۶۰میلیون مترمکعب در سال است که اینک از این منابع تأمین می‌شود. سد دوستی امسال شرایط خوبی ندارد. از ۱۲۵۰میلیون مترمکعب ظرفیت در سد دوستی، اکنون ۲۹۶میلیون مترمکعب آب وجود دارد که این وضعیت مطلوبی نیست. در سد طرق ۸میلیون مترمکعب و سد کارده ۱۰میلیون مترمکعب آب هست. سد ارداک با ۳۰میلیون مترمکعب گنجایش، ۱۲میلیون مترمکعب آب دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی بیان کرد: با تدابیر پیش‌بینی‌شده و با حدود ۱۰ تا ۲۰درصد صرفه‌جویی از سوی زائران و مجاوران، امیدواریم این سال‌های گرم را پشت‌سر بگذاریم. در افق بلندمدت به آب بیشتری نیاز داریم. در افق ۱۴۲۰ مصرف آب به ۴۰۰میلیون مترمکعب در سال در استان خواهد رسید. اکنون مهم‌ترین پروژه‌ای که در حال اجراست، طرح عظیم انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان به شرق کشور است که برای کمبود آب صنعت و خدمات استفاده خواهد شد. بر اساس این طرح، قرار است ۱۲۰میلیون مترمکعب آب وارد خراسان رضوی شود که هم‌اکنون نیز پروژه درحال اجراست. ضمن اینکه پروژه جایگزینی پساب با آب کشاورزی در دست اقدام است. بنابراین، اصل اول در تأمین آب مشهد تنوع‌بخشی در زمینه منابع آبی است.

طاهری درباره باغ‌ویلا‌هایی که از منابع غیرمجاز استفاده می‌کنند، بیان کرد: البته بخشی از باغ‌ویلا‌ها از طریق منابع قانونی آب خود را تأمین می‌کنند. باتوجه‌به اینکه طول شبکه تأمین آب شرب به روستا‌ها و شهر‌های اطراف در مشهد ۱۵۰۰کیلومتر است، بخشی از این شبکه از کنار باغ‌ویلا‌ها عبور می‌کند و برخی از این ویلا‌ها آب خود را به‌صورت غیرقانونی از طریق این شبکه‌ها تأمین می‌کنند.

۱۰هزار فقره انشعاب غیرمجاز در مشهد شناسایی و تعیین تکلیف شد

وی ادامه داد: سال گذشته با هماهنگی دستگاه حمایتی، ۱۰هزار فقره در مشهد انشعاب غیرمجاز شناسایی و تعیین تکلیف شد. جرایم سنگینی در بحث انشعاب غیرمجاز آب به باغ‌ویلا‌ها تعیین شده است که حتی جرایم حبس و مشابه را داشتیم و این جرایم نیز می‌تواند بازدارنده باشد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی تصریح کرد: برخی مالکان باغ‌ویلا‌ها اظهار می‌کنند که از انشعاب غیرمجاز اطلاعی نداشته‌اند. بنابراین، درخواست می‌کنیم خریداران قبل از خرید ملک انشعاب آب را استعلام کنند. ضمن اینکه باید بگویم تقریبا ما انشعاب قانونی در مشهد نداریم و آن دسته از افرادی که به‌تازگی متوجه شدند انشعاب قانونی ندارند، اطلاع دهند تا به مراجع قضایی کشیده نشود.

طاهری با اشاره به طراحی سامانه سوت‌زنی در این راستا گفت: انشعاب غیرمجاز آب از شبکه‌های آب شرب تضییع حقوق بیت‌المال و مصداق حق‌الناس است. بر این اساس، سامانه‌ای طراحی شده که خوشبختانه مورد استقبال هم قرار گرفته است و مردم می‌توانند از چهار درگاه از جمله شماره تلفن ۱۲۲ گزارش تخلف را ارائه کنند که البته پاداش مادی نیز در این خصوص در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: حریررود در محل سد دوستی حدود ۵۰هزار کیلومترمربع وسعت و متوسط سالانه یک میلیارد آورد آب به سد دوستی دارد. این سد بین ایران و ترکمنستان بهره‌برداری می‌شود. درباره آورد سد دوستی قرارداد ما با ترکمنستان است، اما امسال وضعیت خوبی ندارد. گستره این خشک‌سالی در افغانستان و ایران بوده و حجم آب مخزن هم‌اکنون ۲۹۶میلیون مترمکعب است.

طاهری درباره تکمیل پروژه سد شورچه بیان کرد: این پروژه روی کشف‌رود درحال اجرا بوده که تاکنون ۲۸درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. حجم آب تنظیمی سالانه ۳۰میلیون مترمکعب است که بر اساس محدودیت اعتباری پیشرفت خوبی نداشت، اما اکنون با حمایت دستگاه‌های مرتبط رو به پیشرفت است. اولویت اصلی سد شورچه دشت سرخس است و بخش دیگر برای شرب مشهد پیش‌بینی شده است و حدود دو سال دیگر قابلیت بهره‌برداری دارد.

وی با اشاره به جغرافیای کشف‌رود ادامه داد: کشف‌رود یک مسیر تکاملی را طی کرده تا به اینجا رسیده است. کشف‌رود باید آب را با خود حمل کند، نه فاضلاب را که البته وجود فاضلاب را نمی‌توان کتمان کرد. اینک ما چندین تصفیه‌خانه در کنار کشف‌رود داریم و تصفیه‌خانه طبرسی شمالی در حال ساخت است. بنده این را قاطعانه می‌گویم که در هیچ‌جای کشف‌رود فروش فاضلاب نداریم، اما فروش پساب از فاضلاب تصفیه‌شده انجام می‌شود. کاشت صنوبر به‌جای صیفی‌جات از دیگر اقدامات در مقوله حل کشف‌رود بود که در این راستا برخی تخلف داشتند و بین صنوبر‌ها نیز صیفی‌جات کشت می‌کردند. اکنون بیش از ۱۵۰۰هکتار بستر آزادشده در کشف‌رود وجود دارد که کاشت غیرمجاز در این بستر نداریم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی با اشاره به اینکه برای مسدودسازی چاه‌های غیرمجاز، حکم قضایی نیاز است، بیان کرد: در این خصوص از سال ۹۲ تا  ۹۹، ۱۳هزارو۴۵۴ حلقه چاه غیرمجاز و امسال نیز ۲۴۰ حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده است. باغ‌ویلا‌ها برای غرب مشهد به‌شدت مضر است.

در ادامه سیدابراهیم علوی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی، اظهار کرد: ۹۳ شهر و ۲۸۰۰ روستا در خراسان رضوی زیر پوشش شرکت آبفای استان قرار دارد. اکنون در ۳۰ شهر خراسان رضوی مشکلات آبی داریم که میزان مصرف آب در این شهر‌ها با تولید آب متفاوت است. شهر‌های بزرگ شامل شهر‌های سبزوار، نیشابور، تربت حیدریه و خواف است. خوشبختانه در خواف با توجه به اقداماتی که صورت گرفته و با مدیریت مصرف شهروندان، مشکلات حل شده است. در تربت حیدریه نیز با اعتباراتی که تخصیص یافته است، مشکلات رفع خواهد شد و در شهر‌های سبزوار و نیشابور نیز به‌فراخور پروژه‌ها این مشکل درحال رفع‌شدن است.

وی افزود: رعایت الگوی مصرف توسط شهروندان باعث می‌شود برای توزیع آب مشکلی وجود نداشته باشد. از طرفی مدیریت فشار در چهار تا پنج شهر استان صورت خواهد گرفت که این نیز موقتی خواهد بود. بنابراین، مشکل جدی برای تأمین آب نداریم که این مدیریت فشار برای تأمین بیست‌وچهارساعته آب در مخزن است.

علوی اضافه کرد: مدیریت فشار برای شهر‌های بزرگی از جمله نیشابور، سبزوار، تربت جام، تربت حیدریه و تایباد اعمال خواهد شد. منابع آبی سراسر استان ۲۴ساعته فعال و درحال تولید آب هستند، اما این بیش از مقداری است که پیش‌بینی شده است؛ به‌عنوان مثال در روستا‌های استان ۱۲۰ لیتر آب برای هر نفر در شبانه‌روز تولید می‌شود که بیش از این یعنی حدود ۲۰۰ لیتر توسط روستاییان مصرف می‌شود که این مسئله تأمین آب را با مشکل روبه‌رو می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی اضافه کرد: اکنون ۲۲۰۰ منبع تأمین به‌صورت چاه در استان وجود دارد و علاوه بر این نیز همه منابع آبی در مدار هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->